Etter noen tøffe forhandlinger har vi endelig kommet i mål med særavtalene. Mye er slik vi kjenner det, men noe er også nytt. Det er allerede avholdt Town Halls hvor noe av innholdet er delt. Innlegget og siden med avtalene oppdateres når alle parter har signert. En del avtaler er nå slått sammen, slik at vi har færre avtaler å forholde oss til. Her er innholdet i avtalene litt enklere forklart:
Særavtale 1 – Arbeidstid og skiftpan
Ordinær arbeidstid er uforadret. På hverdager er den ordinære arbeidstiden 08:00 – 22:00. I helger, samt hellig- og høydtidsdager er arbeidstiden 09:00 – 18:00. Ulike klienter kan ha ulike åpningstider.
Ukentlig arbeidstid gjennomsnittsberegnes slik vi er kjent med. Medarbeidere som kun jobber hverdager vil ha en ukentlig arbeidstid av 37,5 timer. Medarbeidere som jobber både tidlig og sent skift, skal ha en ukentlig arbeidstid av 36,5. Mens medatbeidere som regelmessig jobber søndager eller helligdager, skal ha en ukentlig arbeidstid av 35,5 timer.
Skiftplanene vil fremdeles publiseres for 15 uker av gangen.
Pausene er som før. Vakter av lengde fem timer eller kortere gir medarbeider én pause av 15 minutter i tillegg til lunsj. Vakter av lengde seks timer eller mer gir medarbeider én pause av 15 minutter før lunsj og én pause av 15 minutter etter lunsj. Det er lagt inn en presisering at pausen bortfaller dersom vakten er tre timer eller kortere.
Skiftplanene er også uforandret. Det vil si at de som er knyttet til Arrow og RiksTV vil beholde ønskefridagene med de samme regelsettene som tidligere. Eneste endringen er at planen nå heter Hovedskjema. Strim beholder også sin skiftplan slik de er kjent med.
På Hellig- og høytidsdager har vi fremdeles stengt. Vi har kun endret litt på godgjøringen dersom en klient ønsker å ha åpent. Arbeid som skal utføres på hellig- og høytidsdager godtgjøres med et tillegg av minst 133%. Pinseaften godgjøres med et tillegg av minst 75%. Julaften godgjøres med et tillegg av minst 120%. Nyttårsaften godgjøres med et tillegg av minst 100%.
Publisering av skiftplanen, ekstraordinære omstendigheter, arbeidstid for hovedtillitsvalgt og skiftplaner for nye klienter er uforandret.
Særavtale 2 – UB-tillegg, ansiennitet, kompetanse, overtid og kontigent
Tilleggene for ubekvem arbeidstid reguleres fremdeles årlig pr 1. april i henhold til konsumprisreguleringen. Det betales UB-tillegg etter klokken 18:00 på hverdager, etter klokken 13:00 på lørdager og hele døgnet på søndager. Det betales ikke UB-tillegg for timer det betales overtidstillegg for.
Opprykk er nå fire ganger i året isteden for to slik vi er kjent med. Opprykk skjer hvert år 1. januar, 1. april, 1. juli og 1.oktober.
Det er fremdeles de samme arbeidserfaringene som gir ansiennitet hos hos. Dette er callsenter, telefonsalg og oppsøkende salg. Ansienniteten rundes ned til nærmeste måned.
Det er ingen forandringer på hvilke fagbrev som godkjennes hos oss. Dette er fagbrev i kontor og administrasjon, fagbrev i service og administrasjon, fagbrev i salg, service og sikkerhet, samt fagbrev i salg, service og reiseliv. Tilsvarende fagbrev vil også gi uttelling.
Medarbeidere med relevant høyere utdanning skal få et tillegg tilsvarende fagbrevtillegg. Dette gjelder nå alle medarbeidere hos Concentrix Fredrikstad, ikke bare advisors slik det har vært. Det er de samme utdanningene som gir tillegget. Det har kommet på to nye årsstudium som er coaching og relasjonsledelse, samt utøvende lederskap i praksis (minimum 15 studiepoeng).
Overtid motregnes kun mot ugyldig fravær som tidligere. Det vil si at om man for eksempel tar GHT eller KPJS, skal ikke overtid motregnes.
Overtid på hellig- og høytidsdager godtgjøres fremdeles med et tillegg av minimum 150%.
Pottberegning av uforutsett overtid gjøres fremdeles. Ikke avtalt overtid pottberegnes hver kalendermåned mot reell arbeidstid. Ubetalt fri og udokumentert fravær trekkes fra tiden arbeidet over skjemalagt tid enkeltdager, ved månedsslutt sammenregnes tid som er arbeidet ut over skjemalagt tid og det rundes opp til nærmeste halve time. Dette utbetales som overtid.
Det gis et slingringsmonn på fem hele minutter «begge beier» slik vi er kjent med. Det vil si at vi ikke blir trukket i lønn hvis vi logger inn til og med fem minutter for sent, og vi får ikke mertid dersom vi arbeider til og med fem minutter mer enn skjemalagt tid.
Kontigent HK-klubben er så og si lik. Det er kun lagt ved en presisering at det er Årsmøtet som fastsetter kontigenten.
Nytt i denne avtalen er at ved innføring av nye klienter vil arbeidsgiver stå fritt i forhold til praktisering av punktene «Høyere utdanning» og «Overtid på hellig- og høytidsdag» i 12 måneder, i samsvar med punktet «Skiftplaner nye klienter» beskrevet i Særavtale 1.
Særavtale 3 – Velferdspermisjon, egenmelding og foreldrepenger
Ingen vedferdspermsjoner er fjernet. Det er kun lagt til en utøking av punkt seks som omhandler akutte sykdomstilfeller i hjemmet. Denne omfatter nå også nær familie, som i foreldre/steforeldre, søsken og svigerforeldre.
Syk deler av dag er som før. Det er en begrensning på seks betalte tilfeller per år når man må gå hjem syk. Utover dette vil være ubetalt.
Vi har lagt til en tydeligere presisering når det kommer til egenmeldinger. De kan fremdeles benyttes seperat slik vi er vandt til. Det kan benyttes inntil 12 separate dager i en periode av 12 måneder, maksimalt tre innenfor en tidsramme på 16 dager. Dersom vi har mindre enn tre egenmeldingsdager igjen, vil vi ikke ha rett på egenmelding, før vi igjen har minimum tre egenmeldingsdager.
Egenmeldinger for sykt barn kan deles i halve dager. Med halv dag menes fravær fra arbeid i forbindelse med sykt barn på 3 timer og 45 minutter eller mindre.
Arbeidsgiver forskutterer fremdeles foreldrepenger, så denne avtalen er helt lik. Det er kun lagt ved at medarbeider er pliktig å informere arbeidsgiver om permisjonsgrad.
Særavtale 4 – Hjemmekontor
Denne avtalen er annerledes, og nå delt i to.
Til og med 30.09.2025 er tirsdag, onsdag og torsdag faste kontor dager. Disse dagene skal arbeid skje fra kontor med mindre man har inngått en individuell avtale. Mandag, fredag og lørdag kan man velge om man vil jobbe på hjemmekontor, eller fra kontoret.
Fra og med 01.10.2025 skal alt av arbeid foregå fra kontoret. Arbeidsgiver har lagt opp til høy fleksibilitet, slik at man kan ha hjemmekontor når man har behov for det. Behovet for hjemmekontor inkluderer ikke bekvemmelighetsgrunner.
Avtalen regulerer ikke tilrettelegging av helsemessige årsaker. Slike avtaler gjøres separat.
Nye medarbeidere kan avtale hjemmekontor når prøvetiden er over.
Avtalen gjelder ikke nye klienter. Ved nye kliender skal det forhandlet nye vilkår.
Særavtale 5 – Ansiennitetsuken
Tidligere Webhelp-uken heter nå Ansiennitetsuken. Ellers er avtalen helt lik. Ansatte med ti års ansiennitet opparbeidet som ansatt ved Concentrix Fredrikstad, vil det året de går inn i sitt 10. arbeidsår kunne avvikle en ekstra uke fri uten trekk i lønn. Den ekstra uken er fem arbeidsdager.
Alle avtalene løper til 30.04.2027
Lurer du på noe? Da vet du hvor du finner oss 😊
Knappene vil bli oppdatert med de nye avtalene så snart de er signerte.