Forsikring på sparkesykkel

Som en del av medlemskapet ditt har du norges beste innboforsikring, og mye har vært inkludert her, men 1. januar i år kom det nye regler for de som har elektriske sparkesykkel.

Fra 1. januar har alle med elektrisk sparkesykkel forsikringsplikt. Og du plikter derfor ha ansvarsforsikring. Dersom du ikke er forsikret er ansvaret ditt for skader på ting og eiendom begrenset til 100 millioner kroner, mens på mennesker er det ingen øvre grense på det økonomiske ansvaret du bærer.

Det er viktig å merke seg at forsikringen ikke bare gjelder ved bruk, men også ved lek eller lading. Dersom sparkesykkelen skal ta fyr under f.eks. lading, og den ikke er forsikret, vil ikke innboforsikringen din dekke tapet som kommer av brannen.

Dessverre har bare 1% av de som har sparkesykkel, foreløpig tegnet en forsikring.

Du kan enkelt sjekke pris på, og tegne, forsikring via Sparebank 1 her:
https://www.sparebank1.no/nb/bank/privat/forsikring/elsparkesykkel.html

De som ikke eier eletrisk sparkesykkel, men benytter seg av utleie selskaper som Voi, Bolt eller lignende, trenger ikke egen forsikring for å bruke den elektriske sparkesykkelen, dette skal selskapet ha tegnet for deg, og er inkludert i prisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *